27 червня на базі Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету відбулася науково-практична конференція «Інноваційні підходи до розвитку технологій та економіки».

До конференції приєдналися 6 університетів України та 9 організацій із різних міст Закарпатської області, практики, викладачі, аспіранти та студенти, всі, кого цікавить тема інновацій та її роль у розвитку різних сфер діяльності суспільства.

З вітального слова розпочав конференцію проректор з наукової роботи доктор технічних наук, професор Микола Дивак .Він зазначив, що під час роботи конференції учасники зможуть обговорити не тільки розвиток усталених наукових підходів у сфері технологій та економіки, але й почути нові погляди, категорії, поняття. Що в свою чергу, дозволить отримати нові напрямки наукових досліджень, розвиток наукових шкіл та визначити коло завдань із наукового забезпечення практичної діяльності.

Урочисте відкриття конференції відбулося виконанням Гімну України та вшануванням пам’яті загиблим воїнам хвилиною мовчання.

Після приємних привітальних слів від Лесі Дубчак, кандидата технічних наук, доцента, завідувачки кафедри комп’ютерної інженерії ЗУНУ мали честь вручити подяки нашим спонсорам та партнерам, які долучилися до організації проведення конференції: Павлу Ганинцю, Оксані Марухленко, Вікторії Шведун, Олександру Молнару, Владиславу Годі, Віталію Поповичу,Надії Замураєвій та Ярославі Грицик.

Розпочалася друга частина конференції, де учасники представили свої доповіді на тему розвитку інновацій та технологій. Важливо зазначити, що доповідачі дослідили розвиток та вплив технологій та інновацій у різних сферах: освіта, енергетика, спорт, бізнес та навіть психологія.

Було надзвичайно цікаво почути про дослідження та вплив інноваційних процесів від наших студентів з Китаю, які також взяли участь у конференції.

Загалом, день видався надзвичайно цікавим та інтелектуально насиченим, про що свідчили жваві обговорення учасниками тем після доповідей.

Ми щиро дякуємо усім колегам, викладачам та студентам за участь у конференції. Ваші інтерес, запитання та обговорення зробили цей захід надзвичайно плідним та цікавим. Ми щиро вдячні кожному з вас за внесок у спільну роботу та обмін знаннями. Сподіваємося, що отримані тут ідеї та інформація будуть корисними у вашій подальшій діяльності. До нових зустрічей на наступних конференціях!