Виготовлені “вогники” разом зі смаколиками відправлять свалявським бійцям, що захищають Україну в лавах ЗСУ.

Цікавий та корисний майстер-клас за участі свалявської молоді відбувся на базі Закарпатського навчально-наукового інституту ЗУНУ. Студенти вишу, школярі та працівники із задоволенням вчилися робити “вогники тепла” для воїнів одного з бойових підрозділів ЗСУ.

Майстер-клас провела одна зі студенток вишу Мирослава Голобородько, яка впродовж довгого часу займається виготовленням свічок, плете маскувальні сітки та в’яже теплі речі для військових.

До воркшопу також долучилися працівники закладу, студентки-першокурсниці та учениці 9-го, 10-го та 4-го класів Масарикової школи.

За словами школярок, вони приїхали на захід за запрошенням їх класного керівника, щоб зробити свій внесок у спільну справу. Четверо родичів однієї із юних учасниць захищають Україну в лавах ЗСУ.

Захід пройшов активно, у дружній атмосфері взаємодії, під співи українських пісень. Картон розрізали на смужки, скручували “равликом”, а потім заливали розтопленим парафіном та воском, який надали для проведення заходу представники однієї із свалявських церков та сасівський пасічник. Дітям та молоді було надзвичайно приємно, що окопні свічки слугуватимуть захисникам для приготування напоїв, обігріву та сушіння одягу.

За словами директорки вишу Едіти Грабар, благодійна ініціатива проводиться в навчальному закладі не вперше.

“Продовженням воркшопу з виготовлення свічок буде випічка смаколиків. У одній із кондитерських Сваляви місцева молодь та дітки-ВПО виготовлять кондитерську випічку, яку разом зі свічками, листами та малюнками адресно відправимо військовим зі Свалявщини, які захищають Україну на гарячих напрямках. Акцію приурочимо до Дня Соборності України, хлопці повинні відчувати допомогу та підтримку з тилу“, — розповіла очільниця Закарпатського навчально-наукового інституту.

Також вона додала, що залучення молоді до подібних ініціатив виховує відчуття патріотизму та вміння доєднуватися до спільної справи на користь захисників.