Оновлення українськоі школи потребує впровадження у навчальний процес нових освітніх технологій. Одним із шляхів створення такої школи є застосування ІКТ-технологій у навчальному процесі. Отже, цифрові компетентності – це базова річ, без якої неможливо уявити ефективну роботу сучасного вчителя.
З метою забезпечення практичної допомоги вчителю у здобутті цифрових знань, умінь і навичок, в рамках співпраці Закарпатського навчально-наукового інституту ЗУНУ з органами управління освіти Мукачівської, Берегівської, Іршавської і Тячівської міських рад та Білківської сільської і Воловецької селищної рад розпочинаємо Сертифікатні курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників на тему «Використання цифрових інформаційних технологій для організації та проведення освітнього процесу в сучасних умовах». Курси проходитимуть з 03.04. по 07.04.2023 на безоплатній основі. Під час занять учасники здобуватимуть навички і вміння щодо:
1. Проведення он-лайн занять з використанням механізмів відеотелефонії. Особливості використання програм ZOOM, MS teams, Viber, Telegram тощо.
2. Створення тестових наборів для проведення он-лайн оцінювання знань учнів на прикладі Google Doc.
3. Створення анімаційних презентацій за допомогою програмного пакету MS Power Point.
4. Організації електронних комплексів дисциплін на прикладі системи дистанційного навчання Moodle.
5. Особливостей використання програмних засобів для створення та розміщення мультимедійних файлів у глобальній мережі Internet.
Педагогічні працівники також ознайомляться з:
1. Особливостями проведення навчальних занять з використанням цифрових технологій у сучасних умовах.
2. Іноземним досвідом проведення занять у дистанційній та змішаній формах.
3. Інформаційною грамотністью щодо захисту персональних даних під час використання он-лайн технологій.
4. Існуючими безкоштовними он-лайн курсами для самостійної спеціалізованої підготовки учнів.
Заняття будуть проводити викладачі Західноукраїнського національного університету, члени Асоціації фахівців комп’ютерних інформаційних технологій:
– Леся Дубчак – кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії ЗУНУ.
​- Олег Піцун – кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерної інженерії ЗУНУ.
У курсах підвищення кваліфікації візьмуть участь 140 керівників та педагогічних працівників шкіл Мукачівської, Берегівської, Іршавської і Тячівської міських рад та Білківської сільської і Воловецької селищної рад.
Бажаємо майбутнім учасникам курсів успіхів в опануванні новітніми цифровими технологіями